نمای سبز ساختمانچیست؟
همانطور که از عنوان این نما پیداست، نمای سبز توسط گلها و پوششهای گیاهی اجرا شده و سبب متمایز شدن ساختمان میگردد. این نما بر روی سطوح بیرونی یک سازه قرار میگیرد. با توجه به زندگی مدرن و تصرف بیرحمانه طبیعت توسط بشر، میتوان با طراحی و اجرای یک نمای سبز، به محیط خود روح تازهای بخشید و سرسبزی و طراوت را به منظر شهری اضافه نمود.
معماری سبزرا میتوان تفکری نوین در حوزه معماری دانست که با طراحی و اجرای ساختمانهایی با نمای گیاهپوش سعی دارد تاثیرات مخرب انسان بر محیط زیست را به حداقل رسانده و سبب بهبود کیفیت زندگی انسان و حفظ طبیعت گردد.
انواع نمای سبزو نحوه اجرای آن
جهت اجرای نمای سبز ابتدا لازم است ساختار نما طراحی شود و زیرساختهای اولیه جهت اجرا فراهم گردد. همچنین انتخاب گیاهان مناسب و سازگار با محیط ارجحیت دارد. در اجرای نمای سبزاستفاده از گیاهانی که خاصیت رونده و پوششی دارند، کارآمد بوده و به خوبی سطوح دیواره را میپوشانند. از گیاهان مناسب برای نمای سبز میتوان به لامیوم، چمن شبدری، پتوس، پاپیتال، پیچک نیلوفر، گل یاس، گیاهان خزنده و... اشاره نمود. در ادامه انواع نمای سبزرا بصورت مختصر توضیح دادیم.
نمای سبزعمودی (Green Wall):این نما یک پوشش گیاهی خوش منظر است که بصورت عمودی بر روی دیوار ساختمان کاشته میشوند. دیوارهای سبز را میتوان راهکاری نوین جهت زیبایی بخشیدن به نمای بیرونی ساختمان و مقابله با مشکلات زیست محیطی دانست.
نمای سبزافقی (Green Roof):در این مورد، گیاهان بر بام و یا سایر سطوح افقی ساختمان کاشته شده و علاوه بر زیباسازی به عنوان عایق عمل نموده و از اتلاف انرژی جلوگیری مینمایند. از جمله نمای سبزافقی میتوان به تراس گاردن و روف گاردن اشاره نمود.
بالکن سبز یا تراس گاردن (Terrace Garden):فضای سبزی که در بالکن و تراس ساختمان طراحی و اجرا میشود و علاوه بر ایجاد فضایی زیبا و دلپذیر، کاربردی و آرامشبخش است. در اجرای تراس گاردن از قفسههای عمودی و گلدان استفاده میشود. همچنین به جهت دسترسی آسان برای رسیدگی، میتوان از گیاهان متنوعی نظیر پیچک، کاکتوس، گیاهان گلدار مانند شمعدانی و... استفاده نمود.
روف گاردن، باغ بام (Roof Garden):به فضای سبزی که در بام ساختمان ایجاد میشود، اطلاق میشود. در روف گاردن علاوه بر طراحی فضای سبز و زیبا، میتوان امکاناتی فراهم نمود که آن را به فضایی برای استراحت و تفریح بدل نماید. به طور معمول در روف گاردنها جهت حفاظت در برابر بارش باران و نور خورشید از سایهبان استفاده میشود. بهرهگیری از مبلمان، آبنما و یا استخر، باربیکیو، نورپردازی و سایر امکانات مشابه جهت ایجاد فضای تفریحی در روف گاردن بسیار کارآمد است.
باید بدانید برای اجرای نمای سبز، به سبب تنوع الگوها و پیچیدگیهای طراحی ضروری است از تیمهای با تجربه و متخصص در این حوزه مشاوره بگیرید. یکی از روشهای اجرای نمای سبزاستفاده از پنلهای مدولاراست. این پنلها شامل سازه، باکس گیاه و سیستم آبیاری بوده و قابل نصب روی دیوار هستند. سازه پنل مدولار از جنس استیل گالوانیزه، پلاستیک، چوب و ... است و به طور معمول سبک ساخته میشود تا فشار کمتری به دیوارها وارد نماید.
همچنین جهت اجرای نمای سبز، امکان کاشت گیاهان به روش هیدروپونیک(کشت بدون خاک) وجود دارد. در این روش، گیاهان در محلول آب و مواد مغذی کاشته و بصورت عمودی اجرا میشوند. مواد مغذی مورد نیاز شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم است و از طربق آب به ریشه گیاهان منتقل میشود.
مشاهده ادامه مطلب: طراحی نمای سبز ساختمان